Skip to content

London!

July 12, 2011

I lördags åkte jag och barnen och pappan till London med tåg. En ganska lång resa på nästan fem timmar. Jag gillar att åka tåg men det är inte fullt lika avkopplande med två barn vid bordet. Därmed inte sagt att det var hemskt på något sätt.

Hursomhelst, vi kom fram ca fem timmar senare och med hjälp av tunnelbanan tog vi oss till Earl’s Court och Kensington. Vi bodde i en oinred lägenhet som tillhörde barnens farmor och hennes man. Det var lite av camping i lägenheten måste jag faktiskt medge. Men trevligt, farmorn och mannen är också vegetarianer om än snäppet strikare än jag är.

Anledning till att vi var i London var att en Comic Convention hölls i närheten av Earl’s Court. Familjen jag bor hos håller på med ett projekt som heter Exodus 169 och är hur coolt som helst. Det är en Grafic Novel som man kan ladda ner till sin iPhone. Jag har ingen iPhone vilket är lite synd men om ni har det kan jag verkligen rekommendera appen. Hursom var det coolt att vara på Comic Con, jag såg flera skådespelare från Harry Potter (Seamus Finnigan, Dean Thomas, Tonks, Krum mfl) och massa coola utklädnader!

På söndagen träffade jag några från SH, Friday, Xindea och Lollan för att vara mer exakt. Det var jättetrevligt och underbart skönt att äntligen prata svenska igen. Visserligen är min engelska nivå rätt hög men självklart inte i närheten av min förmåga med det svenska språket. Innan jag träffade dom vid South Kensington Station så gick jag på tre museum i närheten (Victoria & Albert, Natural Science och Science) vilket var väldigt roligt. Museum i London är episka!

Walking Along Cromwell Road

Fika på Natural Science Museum

 

Xindea var glad 🙂

 

Med Xindea, Lollan och Friday promenerade jag mest. Vi åt lunch och gick sedan mot Hyde Park. Inget spektakulärt men ändå riktigt roligt, tiden flög förbi. När klockan närmade sig sex skildes jag från mina kära kamrater och begav mig mot familjen. Vi gick till en Pizza resturang och sedan tillbaka till lägenheten.

Hyde Park

På måndagen träffade jag Xindea igen vilket var grymt episkt. Jag saknar verkligen mina kompisar, att ha jämnåriga att prata med! Men det är överkomligt! Internet är en väldigt bra uppfinning 🙂 I vilket fall, Xindea och jag gick runt i London och typ gick lite vilse (så klart), var på Star Bucks, McDonald’s och Waterstone’s. På Waterstone’s köpte jag Slytherin’s Locket som jag ska ha på midnattspremiären natten mellan torsdag och fredag.

På Waterstone's hade de en hel hylla dedikerad till Scandi Crime (!) och där såg jag massa böcker av Johan Theorin!

På måndagskvällen kom barnens farbror, han är författare och väldigt trevlig (som alla andra jag träffar 😛 ). Jag, föräldrarna och farbrorn satt på balkongen tills sent på kvällen och pratade. Det var riktigt varmt, nästan tropisk natt. Inte varje dag man sitter på en balkong i Kensington, London med britter. Mitt liv är verkligen underligt, oväntat och spännande just nu!

Idag åkte vi hem, pga fail i tunnelbanan han vi på håret med tåget. Vi fick springa sista hundra metrarna och dörrarna stängdes precis efter vi hoppat på. Men vi hann! Tågresan hem var lika lång som den ner till London (surprise 😉 ). Nu sitter jag i mitt rum på sängen med datorn. Trött men glad.

På fredag eller lördag åker vi ner till Wales och sen vidare till Frankrike. Lite dåligt med internet tillgång den närmaste tiden kort sagt. Men jag mår bra och är glad! Hurra!

Advertisements
2 Comments leave one →
  1. Bella permalink
    July 15, 2011 10:21 AM

    woaaaaaaa vad avundsjuk jag är på comic con grejen det verkade aaascoolt! PS din blogg är väldigt intressant och välskriven.

    • July 15, 2011 11:35 AM

      Det var ganska episkt med comic con! 🙂 Och tack så mycket, försöker hålla den intressant och lägga in massa bilder! 🙂 Kommer vara i Wales och Frankrike fram tills den femte augusti så vet inte riktigt hur lätt det blir att uppdatera då, men ska göra mitt bästa 🙂 Kram ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: